Доступність посилання

ТОП новини

Під час обстрілу Авдіївки загинули вже 2 людей – Жебрівський


Евакуація людей з Авдіївки, 1 лютого 2017 року
Евакуація людей з Авдіївки, 1 лютого 2017 року

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляє, що під час обстрілу в Авдіївці загинула жінка.

«Біля обстріляної ЗОШ №2 знайшли поранену жінку. Перевезли до лікарні, однак від ран жінка померла. Це вже друга загибла людина в Авдіївці за останню годину. Поранення в обличчя отримав іноземний фотожурналіст», – написав Жебрівський ввечері 2 лютого у Facebook.

Раніше він повідомив про прицільний обстріл бойовиками Авдіївки.

«Безтямні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. Снаряди прицільно лягли у точки надання гуманітарної допомоги населенню. Обстріляли стадіон у центрі міста поряд із нами, де розташоване наметове містечко і пункти обігріву. Обстріляли школу №2, де був пункт прийому гуманітарної допомоги. За попередніми даними, у нас від обстрілів 1 людина загинула, 1 поранена. Обстріл триває», – зазначив Жебрівський.

Кореспондент Радіо Свобода, який перебуває на місці, теж повідомляє про обстріли. За його інформацією, один із загиблих – співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв, а також заявляють про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів. Загалом від 29 січня, за даними української поліції, внаслідок обстрілів Авдіївки загинула одна людина, 8 мирних жителів поранені. Через обстріли Авдіївка залишається частково без електрики, у деяких оселях відсутні також вода і опалення, є проблеми з мобільним зв’язком.

Угруповання «ДНР», зі свого боку, повідомляло про обстріли низки населених пунктів на непідконтрольній Україні території. Складна гуманітарна ситуація склалася в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту. Другого лютого бойовики звинуватили українських військових в обстрілах Донецька і Макіївки, внаслідок чого поранені четверо мирних жителів.

XS
SM
MD
LG