Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Трамп і Путін «так чи інакше» зустрінуться на саміті G20 у липні


За словами Дмитра Пєскова, про можливу зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа поки що ніякої конкретики немає
За словами Дмитра Пєскова, про можливу зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа поки що ніякої конкретики немає

У Кремлі заявляють, що президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін «так чи інакше» зустрінуться на саміті «Групи 20» у липні в Німеччині.

«Про можливу зустріч Путіна і Трампа поки що ніякої конкретики немає, поки що немає також будь-яких опрацьовуваних термінів. Ми виходимо з того, що є в липні цього року «Двадцятка» в Німеччині, де так чи інакше президенти зустрінуться, але, як ви знаєте, йшлося про можливості більш ранньої зустрічі: поки ніякої конкретики немає», – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

При цьому Пєсков заявив, що жодних розмов про скасування санкцій між чиновниками США і Росії не було.

Минулого місяця речник Кремля заявляв, що президенти Росії і США можуть зустрітися до саміту країн «Групи 20», запланованого на 7-8 липня.

28 січня Путін і Трамп поговорили по телефону. У Кремлі ввечері 28 січня назвали телефонну розмову Трампа і Путіна такою, що «пройшла в позитивному і діловому ключі». У Білому домі розмову назвали «істотним початком поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Росією, які потребують виправлення».

Відносини між Росією і Заходом, зокрема США, погіршилися після агресії Москви щодо України. Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Після обрання у США президентом Дональда Трампа президент Росії заявляв, що сподівається на відновлення відносин між Росією і США в повному обсязі.

Дональд Трамп наголошував, що його метою є досягнення вигідних передусім для США домовленостей із Росією, і у разі, якщо цього не станеться, він буде жорсткішим стосовно Росії, ніж його конкурент на виборах президента США 2016-го року, демократ Гілларі Клінтон.

До виборів Трамп неодноразово критикував колишнього президента США Барака Обаму за слабкість щодо Росії та особисто Путіна. Він також схвально висловлювався на адресу президента Росії.

XS
SM
MD
LG