Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: бойовики не пропустили спостерігачів до Донецька


Спостерігачі ОБСЄ, архівне фото
Спостерігачі ОБСЄ, архівне фото

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що підтримувані Росією бойовики не пропустили спостерігачів до окупованого Донецька.

«На блокпості озброєні члени «ДНР» не пропустили #ОБСЄ на місце події. СММ готова/може моніторити –їй потрібен доступ. СММ ОБСЄ уточнювала одержані від протестувальників повідомлення про інцидент на вул. Чехова, Донецьк», – йдеться у повідомленні місії в twitter.

Раніше сьогодні сепаратистські сайти повідомили, що у Донецьку понад тисяча людей зібралися напротест проти неефективної роботи моніторингової місії ОБСЄ в Донбасі. Учасники акції, як стверджують сепаратисти,закликали спостерігачів ОБСЄ почати фіксувати «нелюдські обстріли мирних кварталів».

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі й вимагають від неї виконання Мінських угод. Росія, однак, заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей і не має за ними ніяких зобов’язань, і відкидає звинувачення у підтримці сепаратистів.

XS
SM
MD
LG