Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан підтвердив початок у другій половині дня переговорів щодо конфлікту в Сирії


Представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура, Астана, 23 січня 2017 року
Представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура, Астана, 23 січня 2017 року

Новий раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту в Сирії за посередництва Росії, Туреччини, Ірану та за схвалення ОНН розпочнеться в другій половині дня 16 лютого в Астані. Про це на брифінгу сьогодні повідомив офіційний представник МЗС Казахстану.

Повідомляється, що переговори розпочнуться з пленарного засідання за участі представників Росії, Туреччини та Ірану, а також делегації від сирійського уряду і опозиції.

Переговори, як пояснили в МЗС Казахстану, були перенесені в часі на один день «з технічних причин».

Представник делегації повстанців на переговорах Ях’я аль-Аріді 15 лютого заявив, що нинішня їхня делегація менша кількісно за ту, що була в Астані минулого місяця.

Сирійський режим представлений в Астані послом в ООН Башаром аль-Джафарі. Він заявив російській агенції «РИА Новости», що зустрічей віч-на-віч між урядом та опозицією не планується.

Представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура заявив, що не буде особисто брати участь у переговорах, а його відомство буде представлене в Астані «технічною командою».

Перший раунд переговорів щодо Сирії минулого місяця не призвів до жодного значного прориву у врегулюванні конфлікту, який з 2011 року вже забрав життя понад 300 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG