Доступність посилання

ТОП новини

Суд у США на запит Білого дому припинив розгляд указу щодо іммігрантів


Активісти протестують проти імміграційних обмежень у США, аеропорт Сан-Франциско, 29 січня 2017 року
Активісти протестують проти імміграційних обмежень у США, аеропорт Сан-Франциско, 29 січня 2017 року

Апеляційний суд США в місті Сан-Франциско задовольнив запит Білого дому на припинення розгляду в судах законності імміграційного указу про заборону на в’їзд біженцям і громадянам деяких країн. Метою рішення є надати можливість Білому домові видати новий указ у цій справі.

Наразі жодної інформації про очікуваний новий порядок немає, але посадовці адміністрації президента Дональда Трампа зазначили, що може йтися про заборону на в’їзд лише іноземцям з семи переважно мусульманських країн, які ніколи раніше не в’їжджали у США.

Юристи адміністрації Трампа запевнили, що новий порядок матиме на меті «прокладання шляху для негайного захисту країни», без порушень прав будь-кого і тривалих судових розглядів.

Президент Дональд Трамп на прес-конференції 16 лютого анонсував появу нового порядку в’їзду до США вже наступного тижня.

«Я не буду відступати від захисту нашої країни. Я був обраний на захист нашої країни», – сказав Трамп.

Напередодні у США відбулася акція «День без іммігрантів», метою якої було через невихід людей, що вважають себе іммігрантами, на роботу, навчання, черезїхню відмову від покупок продемонструвати важливу роль, яку відіграють іммігранти в американській економіці.

XS
SM
MD
LG