Доступність посилання

ТОП новини

Президент затвердив доктрину інформаційної безпеки України


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив доктрину інформаційної безпеки України. Як інформує прес-служба президента, таким чином введено в дію рішення РНБО.

«Необхідність ухвалення доктрини інформаційної безпеки України зумовлена виникненням актуальних загроз національній безпеці в інформаційній сфері, а також потребою визначення інноваційних підходів до формування системи захисту та розвитку інформаційного простору в умовах глобалізації й вільного обігу інформації», – мовиться в повідомленні.

Метою доктрини вказано, серед іншого, протидію «руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв’язаної нею гібридної війни».

У документі наголошується на необхідності моніторингу інформації у ЗМІ та в інтернеті, поширення якої заборонено в Україні.

Доктрина передбачає низку зобов’язань для різних міністерств і відомств про «вироблення і впровадження стратегії інформаційного забезпечення процесу звільнення та реінтеграції тимчасово окупованих територій», повідомили у прес-службі президента.

29 грудня 2016 року Рада національної безпеки і оборони України ухвалила доктрину інформаційної безпеки. Як заявили у відомстві, кібератаки проти інформаційних систем державних органів і об’єктів критичної інфраструктури України, координовані Росією, зумовили необхідність вжиття невідкладних заходів для посилення системи кіберзахисту України. Росія на заяви про кібератаки стосовно України не реагувала.

XS
SM
MD
LG