Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна продовжує боротьбу за Крим


Президент України Петро Порошенко на презентації фільму «Крим. Спротив», липень 2016 року
Президент України Петро Порошенко на презентації фільму «Крим. Спротив», липень 2016 року

Україна продовжує боротьбу за окупований Росією півострів Крим, заявив 26 лютого президент України Петро Порошенко.

«Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки. Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні – в ООН – закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», – наголосив президент Порошенко на Facebook-сторінці.

Він нагадав, що «три роки тому мешканці Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною». «Наступного дня РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей», – вказав Петро Порошенко.
.
В Україні 26 лютого відзначають День спротиву окупації Криму.

Російська влада окупованого півострова й дотепер не припиняє репресії проти проукраїнських та кримськотатарських активістів, нині відомо про 17 зниклих безвісти, 12 загиблих, 39 політв’язнів, 10 із яких вже засуджено. Також у Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу як «екстремістської» організації.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію Криму незаконною й засудили дії Росії. Західні країни запровадили економічні санкції. Москва називає анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG