Доступність посилання

ТОП новини

Тандіт: СБУ найближчими днями планує опитати Савченко


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Служба безпеки України планує найближчими днями опитати народного депутата Надію Савченко, повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112 Україна».

«У нас дуже багато запитань, ми чекаємо Надію Савченко до себе «в гості». Звичайно, ми будемо її опитувати, в тому числі в одній із кримінальних справ як свідка. Тим більше, що вона спілкувалася з представниками незаконних військових формувань. І ми, звичайно ж, будемо ставити їй дуже багато запитань», – сказав Тандіт. Точної дати опитування він не вказав, повідомивши, що це буде «найближчими днями».

Радник голови СБУ наголосив, що Надію Савченко «використовують фактично спецслужби Росії».

Коментуючи поїздку Савченко на контрольовані бойовиками території, Тандіт сказав, що вони не є корисними для звільнення українських полонених.

«На жаль, будь-який такий візит перетворюється на маніпуляцію свідомістю людей… Дуже делікатна тема, що максимально заполітизована… Нам заважають такі візити робити все, щоб хлопці звільнялися», – сказав Тандіт.

Раніше і керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук припустив, що співробітники відомства зажадають від Савченко пояснення її дій у зв’язку з поїздкою.

24 лютого сайти угруповання «ДНР» повідомили про приїзд на контрольовані ними території українського політика Надії Савченко разом із керівником українського центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном. Пізніше Савченко підтвердила інформацію про свій візит на непідконтрольні Україні території, назвавши це «свідомим ризиком» задля визволення українських полонених.

25 лютого депутат оприлюднила список із 34 імен полонених, яких, за її словами, їй вдалося відвідати у підконтрольному угрупованню «ДНР» Донецьку.

XS
SM
MD
LG