Доступність посилання

ТОП новини

Під час загострення бойових дій на Донбасі Порошенко і Путін контактували кілька разів – ЗМІ


Петро Порошенко та Володимир Путін, фото комбіноване
Петро Порошенко та Володимир Путін, фото комбіноване

Під час загострення бойових дій на сході України президент України Петро Порошенко двічі говорив телефоном із російським президентом Володимиром Путіним, повідомляє інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на отриману відповідь на запит від Адміністрації президента.

«Під час загострення ситуації на Донбасі для того, щоб зупинити постійні обстріли Авдіївки і відновити енергопостачання міста, а також щоб звільнити заручників, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка, президент України провів дві телефонні розмови з президентом Росії», – мовиться у письмовій відповіді президентської канцелярії.

Як уточнили в адміністрації, контакти відбулися «в координації з європейськими партнерами в «нормандському» форматі».

«Через те, що розмови були безрезультатними, окремого повідомлення не було», – зазначили у прес-службі президента.

Раніше російське видання «Коммерсант» заявило з посиланням на «кілька джерел у Києві й Москві», що з початку нового року Петро Порошенко й Володимир Путін говорили телефоном чотири рази.

Останнім часом у низці місцевостей на лінії зіткнення на Донбасі сталося помітне загострення бойових дій, яке не припинилося й попри чергові домовленості, досягнені у Тристоронній контактній групі. І українські силовики, і спільні російсько-сепаратистські сили заперечують свою вину, звинувачуючи у провокаціях і порушеннях іншу сторону.

XS
SM
MD
LG