Доступність посилання

ТОП новини

Міністр юстиції США наполягає на коректності свідчень щодо контактів із послом Росії


Міністр юстиції США Джефф Сешнс
Міністр юстиції США Джефф Сешнс

Міністр юстиції США Джефф Сешнс визнав, що двічі торік говорив із послом Росії у США Сергієм Кисляком. Про це він заявив 6 березня перед юридичним комітетом Сенату, але наполіг, що його початкові свідчення, коли він не згадав про ці зустрічі, були «коректними».

На початку січня 2017 року під час слухань у Сенаті щодо затвердження своєї кандидатури Сешнс наголошував, що не мав жодних зв’язків з росіянами під час президентської кампанії. Але минулого тижня він зізнався, що він зустрічався з послом Росії Сергієм Кисляком.

«Я не пам’ятаю жодних обговорень із російським послом або будь-яким іншим представником російського уряду щодо політичної кампанії (з виборів президента США – ред.) у цих або в будь-яких інших випадках», – зазначив Сешнс 6 березня під час перегляду своїх свідчень.

Раніше 6 березня речник Кремля Дмитро Пєсков звинуватив американське суспільство, засоби інформації та офіційний Вашингтон у «істериці» через імовірне втручання Росії в президентські вибори, що відбулися у США торік.

У січні спецслужби США оприлюднили звіт, що, за їхніми оцінками, президент Росії Володимир Путін наказав здійснити «кампанію впливу» з метою підірвати довіру до виборчої системи США і дискредитувати суперницю Дональда Трампа Гілларі Клінтон. Нині, за повідомленнями преси, Федеральне бюро розслідувань США розслідує контакти і ділові зв’язки низки тодішніх і нинішніх помічників Трампа з російськими посадовцями.

Президент США Дональд Трамп та представники Кремля називають скандали навколо контактів представників теперішньої американської влади «полюванням на відьом».

XS
SM
MD
LG