Доступність посилання

ТОП новини

У результаті сутички на станції Кривий Торець поліція відкрила провадження


Учасники блокади на Донеччині
Учасники блокади на Донеччині

Управління Національної поліції у Донецькій області повідомляє про відкриття кримінального провадження за статтею «Грабіж», а також розглядає можливість відкриття провадження за статтею про «Хуліганство» за підсумками конфлікту на залізничній станції Кривий Торець, що стався напередодні, 6 березня.

Тоді на станції Кривий Торець, де базуються учасники блокади проти торгівлі з непідконтрольною частиною Донбасу, сталася словесна перепалка між блокувальниками й депутатом Верховної Ради Тетяною Чорновол. Крім того, блокувальники заявляють про збиття одного з їхніх активістів блогером Андрієм Дзиндзею. Сам Дзиндзя натомість каже про сутичку з депутатом Верховної Ради Володимиром Парасюком, який також був присутній на місці події.

«Близько 18:30 до чергової частини Торецького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Кривий Торець відбувається конфлікт між народним депутатом та учасниками блокади, з приводу того, що депутат намагалась переконати припинити блокування залізничних колій. Народний депутат перебувала зі своїм помічником, журналістом інформаційного агентства», – інформує поліція 7 березня.

«Під час суперечки з боку блокувальників лунали образи та погрози на адресу народного депутата, крім того, невідомі особи декілька разів кинули в неї яйцями. На місці події з боку блокувальників був присутній інший народний депутат, який вступив у конфлікт з журналістом. Представник ЗМІ після сутички звернувся до поліції з приводу спричинення йому тілесних ушкоджень та заволодіння його особистим майном народним депутатом з боку блокувальників. За його зверненням факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України», – поінформували у поліції.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини події. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

Від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити, за їхніми словами, торгівлю з окупованими районами Донбасу. Поліція через блокування відкрила провадження.

XS
SM
MD
LG