Доступність посилання

ТОП новини

Кордони України є неподільними – Слободян про заяви «ДНР» щодо кордону


Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян
Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян

Державна прикордонна служба України не реагуватиме на заяви сепаратистів угруповання «ДНР» про закріплення за лінією зіткнення на Донбасі статусу «державного кордону», оскільки окремі райони Донецької та Луганської областей України не є окремим державним утворенням. Про це в коментарі Радіо «Донбас.Реалії» заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Він наголосив на тому, що кордони України є неподільними.

«Це приблизно так само, як коментувати новини з психлікарні. Україна залишається єдиною, її кордони є неподільні… Звичайно, на ці заяви якось серйозно реагувати ми не будемо», – сказав Слободян.

Раніше сьогодні було повідомлено, що ватажок визнаного в Україні терористичним угруповання «ДНР», яке претендує на статус «держави», Олександр Захарченко підписав так званий «указ» про закріплення за лінією зіткнення на Донбасі статусу «державного кордону». Повідомлення про цей «указ» опублікувало так зване «міністерство держбезпеки» бойовиків. Вказується, що «документ» був підписаний ще 27 лютого, але опублікували його лише в суботу, 11 березня 2017 року.

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їхній аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Бахмуті 87,9 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, у Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі «Громадського» радіо з 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» з 06:10 до 07:00.

XS
SM
MD
LG