Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські депутати вимагають розслідувати дії силовиків щодо учасників блокади з ОРДЛО


Силовики на місці, де раніше стояв редут блокувальників, Кривий Торець
Силовики на місці, де раніше стояв редут блокувальників, Кривий Торець

Депутати рівненської обласної та міської ради вимагають від столичної влади об’єктивного розслідувати дій силовиків щодо розгону і затримання учасників блокади у Кривому Торці і недопущення подальших переслідувань активістів. Відповідне рішення вони ухвалили на позачергових сесіях 14 березня.

Також рівненські депутати вимагають припинення будь-яких економічних зв’язків з окупованою територією та Росією, зокрема припинення роботи «Сбербанку».

Активісти, які вночі пікетували Рівненську облдержадміністрацію, домоглися внесення правокдо проекту звернення, запропонованого депутатами. Зокрема, у ньому з’явилися пункти про вимогу визнання АТО війною, а також про заборону торгівлі російськими товарами і початок «масштабного розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України».

Окрім вимоги звільнити з посади заступника голови Національної поліції України, начальника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна і першого заступника голови СБУ Віталія Малікова, рівняни домагаються звільнення голови МВС Арсена Авакова.

Лише один депутат облради – радикал Сергій Свисталюк, висловився проти внесення вимоги про звільнення міністра, бо вважає, що обласна рада не уповноважена давати оцінку його діям.

Депутати облради зазначили у зверненні, що ухвалили його на вимогу громади.

13 березня Національна поліція і Служба безпеки України повідомили, що затримали 45 людей на місці блокування на станції Кривий Торець на Донеччині, їх доставили до відділків поліції. Силовики назвали затримання «контрдиверсійними заходами» і заявили, що серед блокувальників були раніше засуджені особи.

Прихильники блокади заявили про постраждалих серед тих, хто був затриманий, і про їхнє перебування у лікарні. У поліції це заперечили і додали, що всіх затриманих уже відпустили.

Після цього у низці регіонів України, зокрема в Києві, відбулися акції протесту з вимогою відставки керівників силових відомств України і на підтримку блокування руху вантажів між підконтрольною і непідконтрольною владі України частинами Донбасу.

XS
SM
MD
LG