Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Криму повідомила про підозру в держзраді майже 140 кримським депутатам


Будівля Верховної Ради Автономної Республіки Крим, архівне фото
Будівля Верховної Ради Автономної Республіки Крим, архівне фото

Прокуратура Автономної Республіки Крим, яка працює при ГПУ, повідомила про підозру в державній зраді 78 депутатам Верховної Ради АРК і 58 депутатам Севастопольської міськради.

«Відповідно до зазначеної постанови, 16 березня 2014 року було проведено незаконний референдум, результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим та міста Севастополя, а також їх входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації», – повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі додали, що в суд передано обвинувальні акти щодо 16 людей, а також в 17 кримінальних процесах отримано дозвіл суду на проведення спеціального досудового розслідування.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG