Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Тіллерсон відвідає Москву у травні


Держсекретар США Рекс Тіллерсон
Держсекретар США Рекс Тіллерсон

Державний секретар США Рекс Тіллерсон здійснить свій перший візит до Росії в травні. Про це американське зовнішньополітичне відомство повідомило пізно ввечері 20 березня.

Тіллерсон відвідає Москву в межах європейського турне, після саміту «Групи семи» провідних країн світу в Італії. Візит до Росії відбудеться на тлі розслідування, яке у США триває у зв’язку з російськими кібератаками під час президентської кампанії, а також стосується зустрічей між російськими офіційними особами і кількома представниками виборчої кампанії Трампа.

Водночас у повідомленні Держдепартаменту йдеться про те, що Тіллерсон 5 і 6 квітня не відвідає саміт НАТО, який був би його першим шансом зустрітися з усіма 27 іншими союзниками в альянсі. США на цьому заході представлятиме заступник держсекретаря з політичних питань Том Шеннон.

Із посиланням на неназваних колишніх американських чиновників інформагенція Reuters повідомила, що Тіллерсон пропустить саміт НАТО у Брюсселі, щоб 6 і 7 квітня бути присутнім на переговорах між президентом США Дональдом Трампом і головою КНР Сі Цзіньпіном на курорті Мар-а-Лаґо у Флориді.

XS
SM
MD
LG