Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Мінську про заяву Лукашенка щодо «таборів бойовиків»: потрібна «інформаційна гігієна»


Президент Білорусі Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Посольство України в Білорусі заявило про «актуальність інформаційної гігієни» з приводу висловлювань Олександра Лукашенка про «табори бойовиків» в Україні, де начебто готують потенційних учасників масових заворушень у Білорусі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Мінську.

«Посольство України в Білорусі з жалем відзначає, що останнім часом для білоруського інформаційного простору актуальними стали питання інформаційної гігієни: звинувачення громадян України у можливій причетності до екстремістської діяльності, принизливі визначення на адресу героїв Небесної сотні і захисників Революції гідності», – мовиться в заяві дипломатичного представництва України.

«Такі інформаційні пасажі ображають честь і гідність українських громадян, не сприяють підтриманню авторитету Білорусі як миролюбного майданчика для розвитку конструктивного діалогу, націленого на підтримку добросусідських відносин з Україною», – наголошують у посольстві України в Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 21 березня заявив про затримання в країні «кількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю». Лукашенко заявив, що їхні тренувальні табори були в районі Бобруйська і Осиповичів у Білорусі, й додав: «Решта таборів – в Україні, по-моєму, в Литві або в Польщі, не буду стверджувати, але десь там. Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю».

Заяви про нібито причетність України до «масових заворушень» у Білорусі звучать не вперше. Вони вже лунали напередодні президентських виборів 2015 року – тоді казали про нібито затриманих «200 українців з битами і однією гранатою», також «український слід» знаходили в акціях протесту.

Раніше цього тижня білоруські прикордонники заявляли й про «прорив кордону» з боку України озброєними людьми на джипі. Але пізніше білоруська сторона визнала аргументи української сторони з приводу інциденту з автомобілем: підстав говорити про те, що автомобіль прибув з українського пункту пропуску, немає.

XS
SM
MD
LG