Доступність посилання

ТОП новини

У Балаклії на Харківщині вибухають склади зі зброєю, оголошена евакуація


У жовтні 2015 року сталися вибухи на складах зброї в місті Сватове на Луганщині (архівне фото)
У жовтні 2015 року сталися вибухи на складах зброї в місті Сватове на Луганщині (архівне фото)

У місті Балаклія Харківської області, де розташовані склади зі зброєю, вночі 23 березня розпочалася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів. Як мовиться в повідомленні міністерства оборони України, це сталося о 2:45.

«На місце події для надання допомоги та виявлення причин того, що відбулося, вилетіла комісія на чолі із заступником міністра оборони України генералом-лейтенантом Ігорем Павловським», – мовиться в повідомленні на сайті оборонного відомства.

Відео з Youtube-каналу Simon Phoenix

Як повідомив у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, на майданчиках бази озброєння збергіалося ракетно-артилерійське обладнання, а саме снаряди калібрів 120 та 152 міліметри.

«Від місця детонації шляхом встановлення блокування організовано умовний семикілометровий кордон зони небезпеки розльоту боєприпасів . Даних про людські жертви немає. З огляду на можливість збільшення площ детонації боєприпасів та їхній розліт організовано евакуацію місцевого населення», – повідомив Матіос.

«Ми прокинулися о третій ночі від звуку потужного вибуху і дрижання скла у вікнах. Схопили документи, гроші і виїхали в бік Цемзаводу. На дорозі суцільний затор, узбіччям ідуть жінки в нічних сорочках, босоніж і з дітьми на руках. Зі сторони арсеналу стоїть вогняна заграва. Люди кажуть, що це теракт або диверсія», – передає сайт міста Балаклія слова однієї з жительок, яка втекла із зони небезпеки.

У місті Балаклія живе до 30 тисяч людей, місто оточене також кількома селами.

Генеральний штаб Збройних сил України наприкінці 2016 року повідомляв, що 26 грудня близько 3:00 була здійснена спроба диверсії на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік міста Балаклія Харківської області. Тоді силами військових диверсії вдалося запобігти, мовилося в повідомленні Генштабу.

29 жовтня на складах з озброєнням неподалік міста Сватове на Луганщині сталася пожежа. На складах зберігалося майже 3,5 тисячі тонн боєприпасів, внаслідок детонування боєзапасу загинули четверо людей, серед яких одна цивільна жінка.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив за результатами розслідування, що причиною пожежі на складі боєприпасів на Луганщині стала недбалість посадових осіб.

XS
SM
MD
LG