Доступність посилання

ТОП новини

Молдова не отримала від Росії відповіді на скаргу про саботаж розслідування справи «Ландромат» – Канду


Андріан Канду
Андріан Канду

Молдова не отримала жодної офіційної відповіді від Росії на скарги, що члени апарату безпеки Росії саботували розслідування справи про відмивання грошей, повідомив спікер парламенту Андріан Канду 23 березня.

За його словами, Молдова бойкотуватиме засідання парламентів СНД наступного тижня в Санкт-Петербурзі, тому що Кишинів від 9 березня так і не отримав жодної офіційної відповіді від Росії на скаргу.

«Офіційна делегація парламенту Республіки Молдова не братиме участі в роботі Асамблеї СНД. Парламент не виділить кошти для участі», – заявив Канду про реакцію Кишинева на дії Москви.

За даними розслідування, Молдова стала частиною масштабної операції відмивання понад 22 мільярдів доларів, які було виведено з Росії упродовж 2011–2014 років в результаті схеми за участю ФСБ. У Молдові гроші йшли з Росії через «Молдіндконбанк», з якого потім кошти переводились на закритий у 2016 році латвійський банк. Операцію виведення грошей назвали «Ландроматом» – «фінансовою пральнею».

Молдова звинувачує російських силовиків у перешкоджанні розслідуванню справи, зокрема і через організовані останнім часом посилені перевірки на кордоні офіційних осіб з Молдови. Російська сторона заперечує ці звинувачення і заявляє про готовність до «конструктивної співпраці».

XS
SM
MD
LG