Доступність посилання

ТОП новини

Анкара викликала повіреного у справах Росії через вбивство турецького солдата з боку Сирії


МЗС Туреччини викликало 23 березня повіреного у справах Росії, щоб висловити стурбованість після загибелі турецького солдата снайперським пострілом з території, утримуваної курдами у Сирії, де спостерігається активність російських сил.

Туреччина викликала Сергія Панова, тому що Москва відповідальна за моніторинг припинення вогню в прикордонній зоні, де інцидент стався, повідомили в турецькому МЗС.

Анкара повідомила, що передала Москві стурбованість збільшенням військової присутності Росії в сирійських курдських районах і зажадала закриття офісу у Москві курдських Загонів народної самооборони, що діють на півночі Сирії. Туреччина розглядає Загони народної самооборони як терористичне угруповання.

В турецькому МЗС вказали також на свою стурбованість розміщенням останнім часом фотографій, на яких російські військові в Сирії зображені з прикметними знаками курдських Загонів народної самооборони на своїх одностроях.

Водночас речник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що Сергія Панова Анкара викликала «для обговорення сирійського врегулювання».

Турецькі військові були обстріляні на північно-західному кордоні Сирії в районі Афрін, контрольованому Загонами народної самооборони (YPG), в результаті чого 22 березня загинув турецький військовослужбовець.

XS
SM
MD
LG