Доступність посилання

ТОП новини

Наглядова рада «UA: Перший» закликала організаторів «Євробачення» поважати суверенітет України


Один із музикантів рок-гурту О.Тorvald під час виступу з піснею Time у фіналі національного конкурсу, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017». Київ, 26 лютого 2017 року
Один із музикантів рок-гурту О.Тorvald під час виступу з піснею Time у фіналі національного конкурсу, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017». Київ, 26 лютого 2017 року

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) розкритикувала Європейську мовну спілку за втручання у внутрішні справи країни. Текст звернення опублікований на сайті телеканалу «UA: Перший» пізно ввечері 3 квітня.

«Ми цілковито поділяємо негативні почуття членів Європейської мовної спілки з приводу того, «що цьогорічне змагання використовується як засіб у нинішньому протистоянні між Російською Федерацією та Україною». Проте нас дивує той факт, що «засмучення» і «розлюченість» із цього приводу генеральний директор Європейської мовної спілки (Інгрід Делтенре – ред.) висловлює не російській, а українській стороні», – ідеться в заяві.

«Це суттєво суперечить заявам пані Інгрід Делтенре про «аполітичність» «Євробачення», оскільки фактично пані Делтенре пристає на бік Російської Федерації у влаштованій російською стороною політичній провокації», – наголошує Наглядова рада НСТУ.

31 березня з’явилася інформація, що Україну можуть позбавити права у майбутньому приймати «Євробачення» через заборону СБУ на в’їзд у країну російській співачці Юлії Самойловій. Про це мовиться у листі голови EBU Інгрід Делтенре прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, розміщеному на сайті Oikotimes.

Генеральний директор Європейської мовної спілки (EBU) Інгрід Делтенре
Генеральний директор Європейської мовної спілки (EBU) Інгрід Делтенре

12 березня Росія визначила свого представника на «Євробачення» – Юлію Самойлову, яка виступила в окупованому Криму 27 червня 2015 року, таким чином порушивши постанову Кабінету міністрів України №367 від 4 червня 2015 року, за якою іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для відвідин Криму і в’їжджати на територію півострова через встановлені пункти пропуску.

22 березня СБУ заборонила учасниці від Росії Юлії Самойловій в’їзд до України на три роки. Кілька країн звернулися до EBU з критикою рішення української влади, заявивши, що розглядають можливість бойкотувати конкурс.

Згідно з порядком виступів учасників першого та другого півфіналів «Євробачення-2017», оприлюдненим напередодні Європейською мовною спілккою (EBU) та Національною суспільною телекомпанією України, представниця Росії виступатиме 11 травня під номером 3.

Півфінали конкурсу «Євробачення-2017» відбудуться в Києві 9 та 11 травня. Фінал – 13 травня. Україну цього року на «Євробаченні» представлятиме рок-гурт О.Тorvald із піснею Time.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

​(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

«Євробачення-2017» і Самойлова. Це гидкий цинізм пропаганди Кремля – Кузьменко

Вимагати від України порушувати власне законодавство на догоду Росії є неприйнятним – Кириленко про «Євробачення»

Росія не дозволила виступити на «Євробаченні-2009» грузинам, але обурюється рішенням України – Приходько​

«Ми – не маріонетки шоу-бізнесу»: O.Torvald проти стереотипів «Євробачення»

XS
SM
MD
LG