Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині презентували книгу закатованого журналіста Сергієнка


Книга Василя Сергієнка «Космічний відголос»
Книга Василя Сергієнка «Космічний відголос»

Книгу «Космічний відголос» загиблого журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка презентували у Корсунь-Шевченківському, що на Черкащині.

4 квітня 2014 року журналіста викрали із власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

До виданої збірки увійшли вірші Сергієнка, раніше видані і досі неопубліковані, його дисертація із соціології, а також спогади про нього рідних та побратимів.

Збірки Василя Сергієнка
Збірки Василя Сергієнка

«Його бажання, його працю ми втілили у цю книгу – саме «Космічним відголосом» він хотів назвати свою третю збірку віршів. Це книга – і його, і про нього. І дизайн цієї книги ми зробили таким, як він хотів», – розповідає дружина загиблого Валентина Сергієнко.

Окрім презентації книги, 4 квітня на могилі Василя Сергієнка відбувся мітинг-реквієм.

Люди збираються на мітинг-реквієм біля могили Василя Сергієнка
Люди збираються на мітинг-реквієм біля могили Василя Сергієнка

Під час останнього судового засідання, 20 березня, трьом обвинуваченим у вбивстві та викраденні Василя Сергієнка продовжили тримання під вартою іще на два місяці.

Василеві Сергієнку було 58 років, у Корсунь-Шевченківському у нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєно звання Герой України.

XS
SM
MD
LG