Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму відключив відеозв’язок із Чийгозом під час розгляду його апеляції


Ахтем Чийгоз перебуває під арештом у Криму до 7 липня
Ахтем Чийгоз перебуває під арештом у Криму до 7 липня

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму під час розгляду апеляційної скарги на продовження арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза відключив відеотрансляцію, за допомогою якої Чийгоз брав участь у засіданні, повідомляють Крим.Реалії.

Таким чином він вирішив «видалити підсудного за порушення порядку» через те, що Ахтем Чийгоз висловився з приводу відхилення клопотання про відвід прокурора у його справі, що також відбулося на цьому засіданні.

23 березня суд продовжив арешт Чийгозу до 7 липня.

Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року в Криму, звинувативши в організації протестів та участі у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року. Тоді перед будівлею Верховної Ради Криму відбувався мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство».

Сьогодні, 5 квітня, також повідомили про чергове засідання у справі Ахтема Чийгоза по суті. Як розповів адвокат кримчанина Микола Полозов, продовжився допит свідків, під час якого виявилось, що деякі з них не підтверджують агресивну налаштованість проукраїнських мітингувальників.

XS
SM
MD
LG