Доступність посилання

ТОП новини

У Криму суд вирішив розглядати «справу Хізб ут-Тахрір» в закритому режимі – адвокат


Верховний суд анексованого Криму також сьогодні розглядає клопотання захисту фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку
Верховний суд анексованого Криму також сьогодні розглядає клопотання захисту фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку

Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму ухвалив рішення про проведення засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» в закритому режимі. Про це повідомив адвокат фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку Олексій Ладин в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

«Всі засідання будуть проходити в закритому режимі – Верховний суд виніс постанову», – повідомив Ладин.

У четвер, 6 квітня, підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму розглядає клопотання захисту фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїна Куку про продовження арешту.

Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» перебувають у в’язниці вже понад півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий з них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього, були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Правозахисники вважають заарештованих ялтинців політичними в’язнями.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку 15 об’єднань, названих «терористичними». Цю заборону Москва поширює і на територію України в окупованому Криму.

XS
SM
MD
LG