Доступність посилання

ТОП новини

Керівник «Нафтогазу» заявив про оптимістичну інформацію з арбітражу з «Газпромом»


Андрій Коболєв має оптимізм, та не може розповісти деталей
Андрій Коболєв має оптимізм, та не може розповісти деталей

Голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що остання інформація зі Стокгольмського арбітражу, який розглядає суперечки між «Нафтогазом» і російським газовим монополістом «Газпромом», оптимістична для української сторони.

«Ми останнім часом отримуємо багато інформації вже від трибуналу щодо можливих термінів і результатів. Ми стаємо більш оптимістичними, ніж ми були до цього. І це все, що я можу сказати. Я надто обмежений у будь-яких інших коментарях, поки я не зможу показати остаточне рішення, а це буде найближчим часом», – сказав він в ефірі телевізійного «5-го каналу».

Крім того, керівник «Нафтогазу» зазначив, що в «Газпромі» на сьогодні вже обговорюються варіанти можливого програшу.

«Газпром» публічно обговорює це питання, і вони також само найближчим часом очікують рішення. Я спостерігаю в публічному домені певну зміну риторики в напрямку того, що можуть бути і варіанти програшу, і різні варіанти. Що це означає? Я не можу сказати, але повторюся – рівень нашого оптимізму потроху зростає», – сказав Коболєв.

«Нафтогаз» і «Газпром» подали одне на одного кілька взаємних позовів стосовно газових контрактів 2009 року про постачання і про транзит газу і стосовно їхнього виконання (чи невиконання, як стверджують сторони) до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, як передбачено цими контрактами. Загальна сума позовів – десятки мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG