Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона СЦКК: бойовики порушують режим тиші на Донбасі


Проросійський сепаратист, жовтень 2016 року
Проросійський сепаратист, жовтень 2016 року

Українська сторона у Спільному центрі контролю і координації заявляє, що, попри домовленості Контактної групи, підтримувані Росією бойовики обстрілюють позиції Збройних сил України на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, станом на 15:30 вже зафіксовано дев’ять обстрілів з боку бойовиків у напрямку населених пунктів Водяне, Талаківка, Опитне, Катеринів та Чермалик.

За даними штабу, сепаратисти застосовували артилерію калібру 122 міліметри, протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП, кулемети великого калібру та стрілецької зброї.

При цьому у штабі наголошують, що українська сторона наполягає на виконанні всіма сторонами всіх пунктів Мінських домовленостей та виконує всі взяті на себе зобов’язання.

У разі виникнення безпосередньої загрози життю і здоров’ю наших захисників командири ухвалять рішення на адекватну відповідь у бік противника, додають українські військові.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» наразі не повідомляють про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють, але звинувачують український військових у порушені режиму тиші минулої доби.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG