Доступність посилання

ТОП новини

Керівник виборчої комісії Туреччини: результати референдуму є дійсними


Прихильники президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана вітають результати конституційного референдум, 16 квітня 2017 року.
Прихильники президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана вітають результати конституційного референдум, 16 квітня 2017 року.

Керівник виборчої комісії Туреччини заявляє, що результати референдуму, який розширює повноваження президента Реджепа Тайїпа Ердогана, є дійсними.

Про це Саді Ґювен повідомив 17 квітня після того, як провідна опозиційна Республіканська народна партія заявила про ймовірні порушення, в тому числі про використання непроштампованих бюлетенів.

Центральна виборча комісія Туреччини (ЦВК) ввечері 16 квітня заявила, що 51,3 відсотка учасників референдуму підтримали пропоновані 18 конституційних поправок і зміни, що дозволять Ердогану залишатись при владі до 2029 року.

Результат референдуму громадяни Туреччини як вітали, так і протестували проти нього.

Республіканська народна партія вимагає перерахунку і заявила, що буде оскаржувати результати 37 відсотків виборчих дільниць.

Ґювен повідомив, що непроштамповані бюлетені були підготовлені виборчою комісією і були визнані дійсними.

Тим часом віце-прем’єр-міністр Мехмет Шимшек сказав, що ніяких дострокових виборів після референдуму не буде. Раніше припускали, що Ердоган може призначити нові вибори, оскільки його нові повноваження можуть вступити в силу одразу.

XS
SM
MD
LG