Доступність посилання

ТОП новини

Акрама Азімова затримали у Киргизстані, а не у Москві – мати


Один з затриманих у справі вибухів у петербурзькому метро Акрам Азімов
Один з затриманих у справі вибухів у петербурзькому метро Акрам Азімов

Мати арештованого у справі про напад у петербурзькому метро Акрама Азімов повідомляє, що її сина затримали не у Росії, а у Киргизстані.

Вазіра Мірзахмедова повідомила Радіо Свобода 21 квітня, що киргизстанські служби безпеки забрали її сина 15 березня з лікарні у місті Ош, де він лікувався після операції.

За словами Мірзахмедової, у Державному комітеті національної безпеки Киргизстану відмовилися пояснювати причини затримання сина. За її словами, Акрам не мав ні паспорта, ні грошей, щоб поїхати до Росії.

«За кілька днів по телебаченню сказали, що його затримали у Москві», – зазначила Вазіра Мірзахмедова.

Співробітник лікарні Оша, де лікувався Азімов, на умовах анонімності підтвердив, що хлопець переніс операцію на гайморових пазухах, перебуваючи у лікарні з 12 по 15 квітня. За його словами, 15 квітня кілька людей у цивільному забрали Акрама Азімова, вдягнувши на нього наручники.

Речник МВС Киргизстану Бакит Сеїтов не підтвердив, але і не спростував цієї інформації, зазначивши, що громадяни Росії можуть бути швидко депортовані до цієї країни.

У Слідчому комітеті Росії 20 квітня повідомляли, що Азімова затримали напередодні у Москві, і що у нього була граната.

Російські ЗМІ опублікували відео арешту Азімова.

29-річний Акрам Азімов є братом ще одного підозрюваного у справі вибухів у петербурзькому метро, 26-річного Аброра Азімова, арештованого 17 квітня.

Брати Азімови є етнічними узбеками, народженими у Киргизстані. Ще 8 затриманих у цій справі також мають центральноазійське коріння.

За інформацією слідства, атаку вчинив 22-річний Акбарджон Джалілов, теж етнічний узбек, народжений у Киргизстані.

XS
SM
MD
LG