Доступність посилання

ТОП новини

Екс-депутата Мартиненка відпустили на поруки


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Солом’янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про взяття під варту колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка і постановив відпустити його на поруки.

Відповідне рішення оголосив суддя Олександр Бобровник.

Мартиненко після засідання суду подякував своїм 20 поручителям (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Згідно з рішенням суду, Мартиненка відпускають під особисте зобов’язання низки депутатів, а також міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

«Визначити поручителями народних депутатів Полякова, Корчика, Логвинського, Княжицького, Пинзеника, Ледовських, Підберезняка, Тетерука, Бендюженка, Масоріну, Бойко, Даніліна, Єленського, Ємця, Кривошея, Сташука, Мепарішвілі, Кривенка, міністра молоді і спорту Жданова та заступника голови Центральної виборчої комісії Магеру», – оголосив суддя.

Суддя наголосив, що поручителі мають забезпечити виконання Мартиненком його зобов'язань як фігуранта справи, зокрема прибуття його на виклики НАБУ і САП у рамках розслідування справи. Мартиненкові також заборонено виїжджати з Києва без дозволу слідчих чи суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала для Мартиненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 мільйонів гривень. Сам Микола Мартиненко під час засідання суду заявив, що вважає запитуваний САП запобіжний захід у вигляді утримання під вартою безпідставним, оскільки він не збирається переховуватися від слідства чи виїжджати з України. Він також назвав невиправдано великою суму у 300 мільйонів гривень застави.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали Миколу Мартиненка 20 квітня у рамках розслідування справи щодо державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Колишнього депутата підозрюють за статтями «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою».

За версією слідства, «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уклав контракт із компанією-посередником, підконтрольною Мартиненку, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами. Внаслідок таких дій у 2014-2016 роках держпідприємство зазнало збитків обсягом понад 17 мільйонів доларів.

Сам Мартиненко відкидає звинувачення і називає їх політично мотивованими.

Запис прямої трансляції із суду

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Справа Мартиненка: Платон мій друг, але саджати треба всіх

Без «ковдри» та відводу судді: який запобіжний захід оберуть Мартиненку?

Звинувачення в корупції екс-депутата Мартиненка на тлі великого чеського бізнесу​

XS
SM
MD
LG