Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Франції: Макрон і Ле Пен виходять у другий тур – екзит-поли


Ємманюель Макрон з дружиною на виборчій дільниці, Париж, 23 квітня 2017 року
Ємманюель Макрон з дружиною на виборчій дільниці, Париж, 23 квітня 2017 року

Згідно з попередніми даними екзит-полів, найбільше голосів на виборах президента Франції набрав кандидат-центрист Еманюель Макрон.

За Макрона проголосували 23,7% виборців. Цей результат відкриває йому шлях для участі у другому турі виборів, який запланований на 7 травня.

До другого туру також виходить кандидат від крайнього правого Національного Фронту Марін Ле Пен, яка набрала 21,7% голосів.

Інші фаворити – представник крайніх лівих Жан-Люк Меланшон та консерватор Франсуа Фійон – набрали однакову кількість голосів – 19,5%.

Участь у першому турі президентських виборів у Франції взяли 77% виборців, за остаточною оцінкою Ipsos наданою французьким ЗМІ на основі репрезентативної вибірки з 500 виборчих дільниць.

У 2012 році – участь сягнула 79,48%.

Перший тур виборів у Франції відбувся на тлі посилених заходів безпеки та надзвичайного стану, запровадженого у листопаді 2015 року.

Понад 66 тисяч виборчих дільниць перебували під охороною більш ніж півсотні тисяч правоохоронців. Патрулювання та безпеку на вулицях також здійснювали понад сім тисяч військових.

XS
SM
MD
LG