Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ розпочала розслідування підриву автомобіля на Луганщині


Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр
Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр

Організація з безпеки і співпраці в Європі розпочала розслідування трагічного інциденту з підривом автомобіля Спеціальної моніторингової місії в Україні, заявив генеральний секретар організації Ламберто Дзаннієр.

«ОБСЄ розпочала розслідування інциденту і очікує на максимальну співпрацю з усіма зацікавленими сторонами», – йдеться в поширеній сайтом ОБСЄ заяві. За словами Дзанньєра, за безпеку спостерігачів несуть відповідальність «усі сторони», всі мають захищати співробітників місії від небезпеки.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц також вказав, що діяльність місії «занадто часто ускладнена погрозами, обмеженням доступу шляхом дезінформації або знищення її технічних засобів».

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії, громадяни Німеччини та Чехії. Угруповання «ЛНР» повідомляє, що двоє поранених спостерігачів, які перебувають у лікарні Луганська, отримали травми середньої тяжкості, їх стан стабільний.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

XS
SM
MD
LG