Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ОБСЄ відвідує Москву для обговорення конфлікту в Україні


Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр
Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр відвідує Москву з 24 до 27 квітня для обговорення «сприяння врегулюванню» конфлікту в Україні, повідомляє міністерство закордонних справ Росії.

Дзанньєр, разом із яким до Росії прибув директор центру ОБСЄ із запобігання конфліктам Марсель Пешко, зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Пешко планує відвідати пункти перетину на російсько-українському кордоні, де розгорнута місія спостерігачів ОБСЄ.

Представники Росії та ОБСЄ також обговорять інші конфлікти на пострадянському просторі – у молдовському Придністров’ї, азербайджанському Нагірному Карабасі, в грузинських Абхазії та Південній Осетії.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр також планує зустрітися з керівництвом Організації договору про колективну безпеку, в якій першорядною є роль Москви, а також узяти участь у шостій Московській міжнародній конференції з питань безпеки.

Сайт ОБСЄ наразі нічого не повідомляє про візит Дзанньєра до Москви.

Візит відбувається невдовзі після того, як на контрольованій підтримуваними Росією бойовиками території Луганської області підірвався автомобіль ОБСЄ, загинув один і були поранені двоє співробітників Спеціальної моніторингової місії.

XS
SM
MD
LG