Доступність посилання

ТОП новини

У НАЗК є питання майже до всіх міністрів щодо їхніх е-декларацій – Радецький


Руслан Радецький
Руслан Радецький

Перевіряючи електронні декларації членів Кабміну за 2015 рік, Національне агентство України із запобігання корупції ще не отримало повної інформації від компетентних державних органів та пояснень від самих міністрів, повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

«НАЗК не отримало повний пакет інформації по даних суб’єктах перевірки і НАЗК не отримало пояснення від суб’єктів декларування по низці рухомого і нерухомого майна», – зазначив Руслан Радецький.

Він нагадав, що перевірка не здійснюється автоматично, як це передбачалося раніше, а декларації перевіряють в ручному режимі.

«Ми робимо запит до компетентних органів державної влади, просимо надати ту чи іншу інформацію, яка б підтвердила інформацію, яку вніс суб’єкт в е-декларацію. Такі запити ми зробили. Наприклад, по одному міністру не надійшло біля п’яти відповідей від компетентних органів», – розповів Руслан Радецький.

На уточнююче запитання, щодо яких міністрів ще не надійшла інформація, Радецький відповів: «По міністру Насалику не надійшло, по Авакову не надійшло, по Кутовому… У нас не тільки по цих особах, у нас фактично по всіх 23 суб’єктах перевірки декларацій є питання. І всі вони повідомлені, що нам необхідно надати пояснення. На сьогодні деякі міністри і віце-прем’єр-міністри надали в письмовій формі пояснення, деякі ще не надали».

У понеділок НАЗК продовжило на місяць термін перевірки електронних декларацій членів уряду.

Перевірка е-декларацій за 2015 рік почався у січні цього року. Згідно з нормами, перевірка має тривати 60 днів і в разі необхідності може бути продовжена ще на 30 днів.

XS
SM
MD
LG