Доступність посилання

ТОП новини

Відбуваються обшуки у керівників компанії «Тедіс Україна» – Луценко


Генеральний прокурор України Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про проведення обшуків у керівників тютюнової компанії «Тедіс Україна».

«Щойно фірма сплатила найбільший штраф в історії Антимонопольного комітету. 300 мільйонів гривень перераховані в держбюджет України. Також Генпрокуратура отримала документи про початок процесу зміни бенефіціарів кампанії Тедіс – громадян Росії», – написав він у Facebook.

За даними, що раніше оприлюднив ​ генпрокурор , досудове розслідування встановило, що «з 2012 року до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ «Мегаполіс Україна» (тепер – «Тедіс Україна») є, зокрема, громадянин Російської Федерації Ігор Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон».

За даними слідчих, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

«Тедіс Україна» 12 квітня оприлюднило заяву, у якій заперечує звинувачення і наполягає, що вся її діяльність відбувається в українському правовому полі. Сьогоднішні обшуки представники компанії наразі не коментували.

XS
SM
MD
LG