Доступність посилання

ТОП новини

Військова присутність Ірану в Сирії не має стати постійною – міністр розвідки Ізраїлю


Міністр розвідки Ізраїлю Ізраїль Кац
Міністр розвідки Ізраїлю Ізраїль Кац

Ізраїль наполягає, щоб Іран не зміг створити в Сирії постійну військову базу, заявив 26 квітня в інтерв’ю агенції Reuters міністр розвідки Ізраїль Кац.

За його словами, під час візиту до Вашингтона він прагнув знайти розуміння з адміністрацією Трампа з цього питання і заявляв представникам Білого дому та ключовим законодавцям про потребу додаткових санкцій США проти Ірану і підтримуваного Тегераном угруповання «Хезболла», яке надає підтримку президентові Сирії Башару Асаду.

«Я прагну досягти розуміння, угоди між США і Ізраїлем, щоб не дозволити Ірану мати постійні військові сили в Сирії у повітрі, на суші чи на морі», – наголосив Кац, додавши, що ця теза має бути частиною будь-якої майбутньої мирної угоди щодо завершення шестирічної громадянської війни в Сирії.

За даними Ізраїлю, Іран нині утримує в Сирії збройний контингент чисельністю щонайменше 25 тисяч осіб, серед яких є члени Корпусу вартових ісламської революції, шиїтські бойовики з Іраку, рекрути з Афганістану і Пакистану.

Іран разом із Росією виступає на боці сирійського президента Башара Асада у шестирічному громадянському конфлікті в Сирії. Захід наполягає, що одним із результатів політичного перехідного процесу має стати відставка Асада.

XS
SM
MD
LG