Доступність посилання

ТОП новини

Насіров «ображається» на САП, яка не вірить у його хворобу


Роман Насіров із бинтами на руках у суді в Києві, 6 березня 2017 року
Роман Насіров із бинтами на руках у суді в Києві, 6 березня 2017 року

Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявляє, що «ображається» на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за те, що вони сумніваються в справжності його хвороби.

Про це Насіров сказав 27 квітня у Солом’янському районному суді Києва, який відновив розгляд клопотання слідства про продовження запобіжного заходу для Насірова.

«Імітування хвороби – за це я дуже ображаюсь на прокурорів САП, коли вони безпідставно, не по-людськи кажуть, що це було імітування», – сказав Насіров.

Під час виступу на засіданні суду він заявив, що не планує втікати, збирається співпрацювати зі слідством і попросив суд не задовольняти клопотання прокуратури про продовження його запобіжного заходу.

Прокуратура просить суд продовжити запобіжний захід Насірову ще на два місяці.

На початку березня суд арештував його з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку за Насірова внесли його дружина і тесть. 26 квітня прокурор САП повідомив, що джерела походження цих коштів визнали законними. При цьому антикорупційна прокуратура просила суд встановити грошову заставу у розмірі два мільярди гривень.

Насіров ліг у відомчу лікарню «Феофанію», коли до нього прийшли з обшуками. Там же, у лікарні, слідчі Національного антикорупційного бюро і вручили Насірову повідомлення про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. У лікарні «Феофанія», яка лікує високопосадовців, повідомили, що у відстороненого голови ДФС інфаркт – хоча потім в Інституті кардіології імені Стражеско цей діагноз ані підтверили, ані заперечили.

Активісти, які не давали вивести Насірова з суду, який обирав йому запобіжний захід у березні, звинувачували голову ДФС у тому, що він – симулянт.

Слідство вважає, що Роман Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

Насіров був призначений головою Державної фіскальної служби у травні 2015 року, до цього він був народним депутатом, він пройшов до Верховної Ради за списками партії «Блок Петра Порошенка».​

XS
SM
MD
LG