Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські ЗМІ: у результаті «авіаудару Ізраїлю» пошкоджені військові склади біля Дамаска


Кадр із опублікованого у соцмережах відео, на якому видно пожежу після вибуху біля аеропорту Дамаска, Сирія, 27 квітня 2017 року
Кадр із опублікованого у соцмережах відео, на якому видно пожежу після вибуху біля аеропорту Дамаска, Сирія, 27 квітня 2017 року

Сирійські державні ЗМІ заявляють, що авіаудар Ізраїлю призвів до сильного вибуху на «військовому об’єкті» поблизу міжнародного аеропорту Дамаска.

«Військовий об’єкт на південний захід від міжнародного аеропорту Дамаска був атакований сьогодні на світанку. Ізраїль під час агресії застосував декілька ракет, які були випущені з окупованої території і призвели до вибухів у регіоні», – повідомила сирійська державна агенція SANA з посиланням на військове джерело.

За повідомленням, були пошкоджені паливний і військовий склади.

Джерела в колах повстанців повідомили, що ціллю авіаудару був склад зброї, який використовувало ліванське угруповання «Хезболла», що воює в Сирії на боці уряду.

Ізраїль заявив, що вибух «узгоджується» з його політикою з перешкоджання поставок зброї від Ірану до «Хезболли», але не підтвердив і не спростував свою причетність до удару.

Внаслідок шестирічної громадянської війни в Сирії між військами президента Башара Асада і його союзників та опозиційними силами загинули, за оцінками, понад 400 тисяч людей.

Асада підтримують Росія, Іран і регіональні шиїтські збройні угруповання, зокрема «Хезболла», яка є близьким союзником Тегерана і ворогом Ізраїлю.

Ізраїль, який вів війну з «Хезболлою» в 2006 році, як вважають, кілька разів від початку сирійського конфлікту бомбив іранські вантажі зброї, призначені для угруповання.

XS
SM
MD
LG