Доступність посилання

ТОП новини

Береза: відставка президента ПАРЄ Аґрамунта неминуча


Педро Аґрамунт
Педро Аґрамунт

Член української делегації у ПАРЄ Борислав Береза заявляє, що відставка президента асамблеї Педро Аґрамунта є неминучою. Про це він сказав в ефірі програми Радіо Свобода «Деталі».

«Це вже вирішено. Питання у тому, коли він про це оголосить», – зазначив Береза.

«Вперше у ПАРЄ порушили питання про недовіру до президента, і йдеться про майже всі групи (представлені у ПАРЄ – ред.)», – додав депутат.

Борислав Береза також звернув увагу на те, що у четвер, коли у ПАРЄ виступав король Іспанії Філіп Шостий, засідання вів не Аґрамунт, бо депутати пригрозили залишити залу на знак протесту.

Скандал довкола президента ПАРЄ, іспанця Педро Аґрамунта розгорівся після його поїздки у Сирію наприкінці березня. Під час візиту Аґрамунта супроводжували російські депутати, хоч російська делегація – через агресію Росії в Україні – взагалі відсторонена від роботи у ПАРЄ. Крім того, обурення викликав факт зустрічі Аґрамунта з сирійським президентом Башаром Асадом.

Українська делегація вимагає відставки Аґрамунта з посади президента ПАРЄ, цей заклик підтримує значна частина депутатів-членів асамблеї. Сам він цього тижня заявив, що його статус може змінитися у п’ятницю, 28 квітня.

XS
SM
MD
LG