Доступність посилання

ТОП новини

НАСА: космічний апарат «Кассіні» надіслав найближче зображення Сатурна


Знімок Сатурна, зроблений космічним апаратом «Кассіні»
Знімок Сатурна, зроблений космічним апаратом «Кассіні»

Космічний апарат Національної аерокосмічної адміністрації США «Кассіні» відправив 27 квітня на Землю найближчі будь-коли отримані зображення Сатурна.

Це сталося після того, як міжпланетна станція успішно пережила перше занурення всередину кільця планети, повідомляє НАСА. Це було перше з 22 запланованих тісних зближень роботизованого зонду з незвіданим простором між хмарами Сатурна і його кільцями.

На переданих фотографіях видно закручені хмари Сатурна і масивний ураган на планеті. «Кассіні» знову проклав шлях, показуючи нам, куди наша цікавість може завести нас, якщо ми сміємо (це робити – ред.)», – сказав дослідник НАСА Джим Грін.

«Кассіні», як очікується, ще сфотографує кілька маленьких внутрішніх місяців Сатурна і вивчатиме планетні вітри, хмари, полярні сяйва і сили тяжіння. Якщо «Кассіні» переживе всі заплановані занурення через кільця, він знищить себе 15 вересня, проникнувши в негостинну атмосферу Сатурна.

Апарат «Кассіні» вивчає Сатурн упродовж 13 років в рамках спільного проекту НАСА з європейським та італійським космічними агентствами.

XS
SM
MD
LG