Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: минулої доби на Донбасі 2 військових загинули, 6 поранені


У штабі АТО заявляють, що минулої доби у зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових загинули, ще шестеро поранені.

Як повідомляє прес-центр штабу, ситуація на Донбасі загострилася, минулої доби підтримувані Росією бойовики 70 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.

За даними штабу, сепаратисти з мінометів калібру 120 та 82-міліметрів, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем обстріляли опорні пункти біля Красногорівки, біля Павлополя – з озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Широкина – з озброєння БМП та БТР.

На донецькому напрямку, як заявляють у штабі, проросійські бойовики з артилерії калібру 152-міліметрів, зенітних установок ЗУ-23-2, мінометів, гранатометів та кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ біля Троїцького.

У штабі зазначають, що на луганському напрямку біля Новозванівки сепаратисти застосовували артилерію калібру 122-міліметрів, гранатомети та великокаліберні кулемети.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» наразі не повідомляють про ситуацію на території, яка перебуває під контролем сепаратистів. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові минулої доби десять разів обстріляли позиції луганських сепаратистів біля населених пунктів Довге, Первомайськ, Алмазне, Лозове, Веселогорівка.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG