Доступність посилання

ТОП новини

Двоє українських військових загинули, четверо поранені за добу – штаб


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За минулу добу двоє українських воїнів загинули, ще четверо військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. Усього підтримувані Росією бойовики 54 рази відкривали вогонь, повідомляється в ранковому зведенні.

На приморському (маріупольському – ред.) напрямку бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу Красногорівки, Новотроїцького, Березового, Гнутового. З мінометів і гранатометів, озброєння БМП, БТР та стрілецької зброї стріляли під Водяним, Мар’їнкою, Широкиним, Чермаликом і Павлополем.

На донецькому напрямку, з повідомленням, бойовики обстрілювали позиції українських військових в районі Авдіївки, Верхньоторецького, шахти «Бутівка», Зайцевого.

На луганському напрямку сепаратисти застосовували 122-міліметрову артилерію поблизу населеного пункту Новотошківське та під Кримським, також з мінометів різних калібрів, гранатометів і кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Старий Айдар, Новоолександрівки, Новозванівки і Жовтого.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – додають у штабі української воєнної операції.

В угрупованні «ДНР» сьогодні не повідомляють про бойові дії. В угрупованні «ЛНР» нарахували шість випадків порушення «режиму тиші» з боку українських силовиків, там повідомляють про загибель одного бійця угруповання та одного пораненого.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG