Доступність посилання

ТОП новини

У 47 територіальних громадах обирають голів – Зубко


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Жителі 47 об’єднаних територіальних громад у 19 областях України сьогодні обирають голів своїх громад.

Про це повідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook.

«Cьогодні день народження 47 об’єднаних територіальних громад! Жителі громад із 19 областей обирають своїх голів… Вірю, що люди оберуть справжніх лідерів змін. Справжніх господарників і менеджерів із щирим бажанням досягти успіху», – йдеться в повідомленні.

Геннадій Зубко також зазначив, що провівши такі вибори, люди отримають нагоду змінити своє життя та життя своєї громади.

«Дієва, економічно активна громада – шанс на краще життя для кожного її мешканця. Сьогодні ОТГ демонструють розвиток і зростання. Відтак, і новостворені 47 ОТГ мають усі підстави розраховувати на успіх», – заявив віце-прем’єр.

Протягом 2016 року в Україні відбулися вибори у понад 200 об’єднаних територіальних громадах – сільських, селищних та міських (останні 18 грудня). Минулоріч перші місцеві вибори провели понад півтори сотні громад. Таким чином, відбувається процес децентралізації, що передбачає скасування районного поділу в країні. В кожній області передбачається створення 4-6 повітів, які у свою чергу, діляться на територіальні громади.

XS
SM
MD
LG