Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі за добу 14 разів застосували важке озброєння – речник Міноборони


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 квітня 2017 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 квітня 2017 року

Підтримувані Росією бойовики минулої доби 14 разів застосовували важке озброєння. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю, зазначивши, що загалом було зафіксовано 54 випадки порушення «режиму тиші».

«Випадки застосовування ворогом артилерії вчора були зафіксовані лише на луганському напрямку», – повідомив Мотузяник.

За його словами, всього на луганському напрямку минулої доби сталося 14 обстрілів українських позицій з боку бойовиків, майже половина з них – з важкого озброєння. На донецькому напрямку сталося 9 обстрілів, з них 5 – із використанням мінометів. На маріупольському напрямку сепаратисти порушували режим тиші 31 раз, при цьому тричі використовувалися міномети, додав речник Міноборони.

Олександр Мотузяник підтвердив, що минулої доби внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще четверо отримали поранення.

В угрупованні «ДНР» повідомляли про 43 обстріли з боку ЗСУ. В угрупованні «ЛНР» нарахували шість випадків порушення «режиму тиші» з боку українських силовиків, там повідомляють про загибель одного бійця угруповання та одного пораненого.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG