Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Януковичем не буде «процесом помсти» – Луценко


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді не буде «процесом помсти». Про це він сказав у понеділок у відеозверненні, розміщеному на сайті ГПУ.

«4 травня розпочнеться безпрецедентний для України судовий процес. Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді. Цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того, щоби окупувати український Крим, залити кров’ю український Донбас, спробувати поставити на коліна нашу державу», – сказав Луценко.

Він запевнив, що суд відрізнятиметься від «політичних судилищ часів Януковича».

«Впевнений, що на цьому процесі буде дотримано усіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством», – сказав Луценко.

19 квітня Оболонський райсуд Києва видав повістку про виклик колишнього президента України Віктора Януковича на засідання у справі про державну зраду, що відбудеться 4 травня.

Згідно з повісткою, суд викликає Януковича як обвинуваченого за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до тяжких наслідків), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) Кримінального кодексу України.

Як очікується, Оболонський районний суд Києва 4 травня розпочне підготовче засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича.

Захист Януковича спростовує висунуті йому обвинувачення. Сам Віктор Янукович після втечі з України взимку 2014 року перебуває у Росії.

XS
SM
MD
LG