Доступність посилання

ТОП новини

Блер заявляє про своє повернення в політику для боротьби з Brexit


Тоні Блер був прем’єром Великої Британії в 1997-2007 роках
Тоні Блер був прем’єром Великої Британії в 1997-2007 роках

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер заявляє про своє повернення в політику, щоб боротися із виходом країни з Європейського союзу. Водночас він не має наміру балотуватися на загальних виборах 8 червня.

Блер, який був прем’єром від Лейбористської партії в 1997-2007 роках, є критиком так званого Brexit і заявляв, що вихід Британії з ЄС становитиме загрозу для країни.

«Ситуація з Brexit дала мені мотивацію більше залучатися в політику. Треба забруднити руки, і я це зроблю», – сказав Блер виданню Daily Mirror в інтерв’ю, опублікованому 1 травня.

«Я не хочу бути в ситуації, де ми проходимо цей історичний момент, а я нічого не сказав, бо це означало б, що я не дбаю про цю країну. А мені не байдуже», – додав він.

На референдумі у Великій Британії в червні минулого року за вихід з Євросоюзу проголосували на два відсотки більше виборців, ніж проти. В середині лютого британська Палата громад схвалила законопроект про Brexit, після чого він був переданий в Палату лордів. В уряді Великобританії раніше заявили про «повну відданість» проведенню Brexit.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей офіційно дала старт процесові виходу з ЄС 29 березня. 18 квітня Мей оголосила про дострокові парламентські вибори. Голосування призначене на 8 червня. Мей виключила проведення повторного референдуму щодо Brexit.

Тоні Блер залишається важливою фігурою у британській політиці, попри те, що його репутація затьмарена війною в Іраку.

XS
SM
MD
LG