Доступність посилання

ТОП новини

Систему ПРО США встановлено на переобладнаному полі для гольфу у Південній Кореї


Система протиракетної оборони США THAAD у Сончжу, Південна Корея, 26 квітня 2017 року
Система протиракетної оборони США THAAD у Сончжу, Південна Корея, 26 квітня 2017 року

Система протиракетної оборони США, розгортання якої розлютило Китай і Росію, наразі діє в Південній Кореї, заявили 2 травня в Сеулі і Вашингтоні.

Повідомляється, що конструкцію висотної системи захисту встановлено на переобладнаному полі для гольфу в повіті Сончжу, і має можливість «раннього» перехоплення будь-якої ракетної чи ядерної атаки з боку Північної Кореї.

Спочатку планувалося, що система THAAD буде введена в експлуатацію до кінця 2017 року.

Москва і Пекін, які виступають проти цього, стверджують, що система порушує баланс сил в регіоні, критику висловлюють і окремі сили в Південній Кореї.

Критики заявляють, що ймовірно США і тимчасовий уряд Південної Кореї «поспішають» ввести систему в дію до виборів 9 травня, які приведуть до зміни уряду в Сеулі. Вибори призначили після того, як 10 березня Пак Кин Х’є була усунена з посади президента Південної Кореї через рішення Конституційного суду про імпічмент президента країни у зв’язку з корупційним скандалом.

Фаворит цих виборчих перегонів, ліберал Мун Джеін виступає за взаємодію з Північною Кореєю і заявив, що перегляне рішення щодо розгортання системи THAAD, якщо стане президентом.

29 квітня Північна Корея провела ще одне випробування балістичної ракети, яка, як повідомлялося, вибухнула незабаром після запуску над територією КНДР.

XS
SM
MD
LG