Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь робитиме все задля відновлення миру в Україні – Лукашенко


Ігор Кизим (Л) і Олександр Лукашенко
Ігор Кизим (Л) і Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що Мінськ робитиме все задля відновлення миру в Україні. Про це він заявив 2 травня, беручи вірчі грамоти у нового посли України у Мінську Ігоря Кизима.

«Нас об’єднують багатовікова історія і схожа культура, тісні економічні зв’язки. На мінському переговорному майданчику для врегулювання ситуації у східній Україні ми будемо робити все необхідне для відновлення там миру і спокою. У цьому плані ви можете на нас розраховувати», – сказав Лукашенко, якого цитує його прес-служба.

Ігор Кизим подякував Олександру Лукашенкові за прийом української делегації 26 квітня у селищі Лясковичі Гомельскої області, де президенти Білорусі та України провели переговори після спільної церемонії на ЧАЕС.

Ігор Кизим також висловив сподівання, що цього року відбудеться візит Олександра Лукашенка до України на запрошення Петра Порошенка, котре було озвучене під час зустрічі президентів 26 квітня.

В інтерв’ю Білоруському телебаченню 30 квітня посол Ігор Кизим наголосив на важливості продовження існування «мінського форматута»заявив, що «Мінськ – 2» себе не вичерпав, а мінський майданчик вже довів необхідність свого існування.

Упродовж 2 останніх років у Мінську не було посла України, дипломатичну місію України тут очолював тимчасово повірений у справах. Ігор Кизим був призначений послом 20 лютого 2017 року.

Ігор Кизим народився у 1961 році у Харкові. На дипломатичній службі – з 1996 року, працював у Франції, Нігерії, Канаді, Великій Британії.

XS
SM
MD
LG