Доступність посилання

ТОП новини

Трамп висловився за «закриття» федерального уряду США


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп висловився на користь «закриття» федерального уряду.

Це відбулося після того, як республіканці і демократи у Конгресі США досягли бюджетної угоди, яка ігнорувала ключові вимоги Білого дому, насамперед, фінансування будівництва стіни між США і Мексикою.

«Наша держава потребує гарного «закриття» у вересні, щоб виправити безлад!» – написав Трамп у Twitter 2 травня, висловивши жаль щодо двопартійного компромісу.

Після того, як республіканці у Конгресі відмовилися фінансувати будівництво прикордонної стіни з Мексикою і скоротити витрати на охорону навколишнього середовища, Дональд Трамп різко розкритикував це рішення і заявив, що уряд, можливо, не повинен зовсім фінансуватися.

Досягнена двопартійна бюджетна домовленість означає, що робота уряду США після остаточного затвердження бюджету буде профінансована до кінця вересня.

Попередні закриття уряду США, викликані відсутністю вчасного схвалення бюджету, коштували американській економіці десятків мільярдів доларів, федеральні служби переривали роботу, а тисячі співробітників тимчасово звільняли. Востаннє таке закриття відбулося у 2013 році і тривало 17 днів.

XS
SM
MD
LG