Доступність посилання

ТОП новини

Суд розгляне апеляцію на відмову в арешті Переломи 17 травня


Сергій Перелома в Апеляційному суді Києва, 3 травня 2017 року
Сергій Перелома в Апеляційному суді Києва, 3 травня 2017 року

Апеляційний суд Києва 17 травня розгляне апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом’янського районного суду Києва, який відмовився заарештувати першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому.

Як йдеться в повідомленні на сайті Апеляційного суду, розгляд скарги запланований на 17:15.

Раніше розгляд апеляції був запланований на 3 травня. Проте суд не зміг провести засідання через повідомлення про мінування будівлі. Перед цим Апеляційний суд переніс на 12 травня засідання щодо розгляду скарги САП на відмову суду попередньої інстанції арештувати колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка.Національне антикорупційне бюро і САП підозрюють Мартиненка і Перелому за однією справою.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

Пізніше Солом’янський суд Києва відпустив обох на поруки народних депутатів і міністрів.

Перелома також є обвинувачуваним у справі про коштів Одеського припортового заводу. У цій справі він перебуває під домашнім арештом у нічний час.

XS
SM
MD
LG