Доступність посилання

ТОП новини

Трамп підписав бюджет США на 2017 рік


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет на 2017 рік. Документ, зокрема, передбачає фінансування програм допомоги Україні обсягом понад півмільярда доларів. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомило посольство України у США.

«Україна вітає підписання президентом США Дональдом Трампом раніше ухваленого обома палатами Конгресу США консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 мільйонів доларів», – йдеться у повідомленні.

Раніше проект бюджету схвалили обидві палати Конгресу. Завдяки підписанню документа Трампом вдалося уникнути тимчасового припинення роботи уряду, що могло статися в ніч на суботу.

Загальний обсяг схваленого бюджету на цей фінансовий рік – 1,2 трильйона доларів. Документ, зокрема, передбачає збільшення військових витрат США на майже 20 мільярдів доларів, порівняно з попереднім роком. Водночас своє втілення у бюджеті не знайшла низка передвиборних обіцянок Дональда Трампа, зокрема – зведення стіни на кордоні США з Мексикою.

XS
SM
MD
LG