Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Донеччини заявила про відсутність провокацій під час святкувань


Під час одного зі святкувань на Донеччині (фото поліції Донецької області)
Під час одного зі святкувань на Донеччині (фото поліції Донецької області)

Поліція Донеччини заявила, що заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися без провокацій.

«Спокійно пройшли заходи в Маріуполі, Краматорську, Бахмуті, Слов’янську, Покровську та інших містах, де вітали бойових офіцерів, які пройшли Другу світову та відновлювали мир. Не зафіксовано жодного тяжкого та особливо тяжкого злочину. Станом на 18.30 завдяки безпрецедентним заходам безпеки ГУ НП в Донецькій області жодних провокацій на ґрунті відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні не допущено. Спільними зусиллями правоохоронців, міської влади та жителів регіону люди змогли відзначити цю важливу дату у безпеці», – мовиться в повідомленні.

За даними поліції Донеччини, до її територіальних органів надійшло лише 9 повідомлень, пов’язаних із пам’ятним днем 9 травня, але всі вони стосувалися дрібних порушень, і будь-які непорозуміння припинялись на місці.

На підконтрольних Україні прифронтових територіях Донецької області відбулося 60 масових заходів у 34 населених пунктах. Безпеку під час пам’ятних заходів забезпечували понад 2 тисячі правоохоронців.

9 травня в Україні за традицією з радянських часів досі вшановують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні після вшанування 8 травня, в день капітуляції 1945 року нацистської Німеччини, Дня пам’яті і примирення.

XS
SM
MD
LG